The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

5 tips på hur du kan göra broderi till en gruppaktivitet!

Broderi kan ju för det otränade ögat ses som en “ensamsport”. Det är något du pysslar med hemma framför TVn när barnen har somnat och där du är iklädd mjukisbyxor. (De där mjukisbyxorna med fläckar på från när minstingen kastade mosad banan i knät på dig).
MEN broderi kan faktiskt, trots sitt mest naturliga utövande enligt ovan, transformeras till en gruppaktivitet med några enkla medel!
Hur då undrar du? Hur kan en ta broderi-med-fläckiga-mjukisbyxor till något värdigt att göra bland andra? Ja här kommer 5 tips:

1. Den klassiska syjuntan

Det enda du behöver är minst en vän, ovän eller moster. Förflytta er till någon trevlig plats; exempelvis ett café eller hem till någon som gillar att bjuda på fika. Se till att alla har ett inspirerande broderiprojekt att sysselsätta sig med och kör igång med att varva broderi med skvaller. Bonustips: Ha på dig rena byxor! 10 av 10 poäng!


2. 100 meter broderi

Okej, det handlar inte om att springa, men däremot om att tävla! Se till att du och en vän har samma broderimönster att brodera och peppa (eller utmana) varandra till att bli färdiga. “Jasså Anna, du är fortfarande på gul tråd? Jag har redan gått vidare till röd!”. Den som är färdig med broderiet först vinner och kan med fördel belönas med ett nytt broderi, en bakelse eller en resa till Maldiverna (vem är jag att säga vad som är ett rimligt pris?). Rekommenderas inte till den dåliga förloraren.

3. Hemlig stitch-along!

Arrangera en hemlig stitch-along där du + rimligt antal andra vänner broderar samma mönster men bara får ett mönsterpapper i taget! Lite som den där leken där någon ritar ett huvud på ett papper, viker pappret och låter den andra fortsätta rita kroppen. Just i broderisammanhanget fungerar det förstås inte med kreativa utsvävningar men poängen är att man inte har hela bilden samtidigt. Detta är också en bra taktik för att peppa (eller pusha) varandra att få färdigt sitt broderi! “Men Anna, nu har du haft mönsterpapper 3 i flera veckor! Nu får du sätta fart!”. Kul för alla!

4. Ett broderi to rule them all!

Har du tagit dig an ett för stort projekt? Då är det ett ypperligt tillfälle att lura med en vän på allt det roliga! Bestäm att ni broderar exempelvis 100 kors per person och sen får den andra ta över och göra de nästa 100 korsen! Perfekt för de otåliga!


5. Omväxling förnöjer

Tröttnar du snabbt på att stirra på ett och samma motiv men har lovat att inte köpa hem fler broderier den här månaden? Gör en plan med en eller flera vänner att ha ett roterande schema där ni hjälps åt med varandras motiv! Vecka 1 har alla sitt eget projekt, vecka 2 roterar ni och vecka 3 (om ni är 3 vänner), broderar ni den på den 3e vännens projekt! Roligt och varierande!
Det var det! Hoppas du blev inspirerad till att bjuda in dina vänner till allas vår broderiklubb! Ju fler desto bättre!