Leverans 2-3 arbetsdagar favorite Fri frakt över 600 SEK
Till kassan
warning
star
Joina The Folklore Treats och få 10% rabatt!
Tips, trix, kampanjer och spännande nyheter direkt på mailen

5 unika jul- och nyårskort för den pysselsugna

Såhär inför stundande helgdagar brukar jag bli påmind om mina egna tillkortakommanden. Främst i samband med att årets julkort brukar dimpa ner i brevlådan. Dels blir jag påmind om hur fint det faktiskt känns med att få personligt adresserad post, dels blir jag påmind om att jag INTE har varit ute i god tid det här året heller. Varje år blir jag lika glad och varje år blir jag lika irriterad på mig själv att jag inte varit ute i god tid.

Som ni säkert redan listat ut har jag i år igen misslyckats med att få iväg några julkort och första julkortet har anlänt till min brevlåda. Eftersom att jag redan känner julstressen (lite andra saker som händer under jul förutom just julkort) och anar mig till att jag inte kommer få iväg några kort innan den 24:e december så har jag gett mig fanders på att göra nyårskort. På så sätt har jag lyckats lura till mig lite extra tid på att få iväg korten i tid.

Vissa av julkorten brukar jag spara och sätta upp på kylskåpet. Kriterierna för att hamna på hedersplats på mitt kylskåp är att texten och/eller adressaten är betydelsefull eller att kortet är så pass välgjort och/eller personligt att jag inte vill kassera kortet i samband med att julpyntet åker ut.

Jag bestämde mig såklart för att skapa broderade nyårskort! Det ena med guldtråd och det andra, en ännu mer kreativ variant, en korsstygnssnöflinga med blåa pärlor.

Broderi lämnar förstås sina spår på baksidan av det broderade materialet. Vill man ha ett mer vårdat resultat kan man alltid limma över den med ett papper, själv tycker jag det är trevligt när arbetet man gjort syns.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av lite inspiration från andra kreatörer som inspirerat mig.

Credit: Jointhemood.com

Credit: se.i.kat, mikaelaedren


Jag har på känn att år 2018 kommer att vara ett år i broderiets tecken. God Jul och Gott Nytt år till er alla från oss på Folklore Company.

Xx

Elisa Marban Flink.

favorite

Världsbroderidagen 30 juli

Världsbroderidagen 30 juli

Visste du att den allra först Världsbroderidagen uppkom i Sverige? ”År 2011 tog en av...
Broderi och poesi - en oslagbar kombo

Broderi och poesi - en oslagbar kombo

Det finns nog inget så slående som en vacker dikt av favoritpoeten på den bästa platsen i ditt...
5 inspirerande konton att följa på Instagram och blogg

5 inspirerande konton att följa på Instagram och blogg

I dagens inlägg listar vi fem inspirerande konton, både på Instagram och bloggar som kan kicka...
Små, vackra ting som gör broderiet enklare - och roligare!

Små, vackra ting som gör broderiet enklare - och roligare!

Ibland är broderi inte alltid en dans på rosor. När tråden trasslat sig, kökssaxen blivit slö...