warning
star
Joina vårt nyhetsbrev
Få 10% rabatt på ditt nästa köp
Joina nu!

5 unika jul- och nyårskort för den pysselsugna

Såhär inför stundande helgdagar brukar jag bli påmind om mina egna tillkortakommanden. Främst i samband med att årets julkort brukar dimpa ner i brevlådan. Dels blir jag påmind om hur fint det faktiskt känns med att få personligt adresserad post, dels blir jag påmind om att jag INTE har varit ute i god tid det här året heller. Varje år blir jag lika glad och varje år blir jag lika irriterad på mig själv att jag inte varit ute i god tid.

Som ni säkert redan listat ut har jag i år igen misslyckats med att få iväg några julkort och första julkortet har anlänt till min brevlåda. Eftersom att jag redan känner julstressen (lite andra saker som händer under jul förutom just julkort) och anar mig till att jag inte kommer få iväg några kort innan den 24:e december så har jag gett mig fanders på att göra nyårskort. På så sätt har jag lyckats lura till mig lite extra tid på att få iväg korten i tid.

Vissa av julkorten brukar jag spara och sätta upp på kylskåpet. Kriterierna för att hamna på hedersplats på mitt kylskåp är att texten och/eller adressaten är betydelsefull eller att kortet är så pass välgjort och/eller personligt att jag inte vill kassera kortet i samband med att julpyntet åker ut.

Jag bestämde mig såklart för att skapa broderade nyårskort! Det ena med guldtråd och det andra, en ännu mer kreativ variant, en korsstygnssnöflinga med blåa pärlor.

Broderi lämnar förstås sina spår på baksidan av det broderade materialet. Vill man ha ett mer vårdat resultat kan man alltid limma över den med ett papper, själv tycker jag det är trevligt när arbetet man gjort syns.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av lite inspiration från andra kreatörer som inspirerat mig.

Credit: Jointhemood.com

Credit: se.i.kat, mikaelaedren


Jag har på känn att år 2018 kommer att vara ett år i broderiets tecken. God Jul och Gott Nytt år till er alla från oss på Folklore Company.

Xx

Elisa Marban Flink.

favorite

Gästbloggare: Maja Delborn - Kan man bli frisk av hantverk?

Gästbloggare: Maja Delborn - Kan man bli frisk av hantverk?

Maja Delborn drabbades av utmattningssyndrom när hon var 19 år. Därefter väntade en lång...
Slow stitching - vad är det?

Slow stitching - vad är det?

Andas in. Hör ljudet från nålen, hur den sakta träs genom väven. Ett krispigt, nästan kittlande...
Inspiration i tider av isolering

Inspiration i tider av isolering

I desperata tider som dessa kan vi alla känna ett behov av att uttrycka oss. Genom konst, samtal...
Gästbloggare: Tusenblommor om hösten och skaparlusten

Gästbloggare: Tusenblommor om hösten och skaparlusten

Sofia är tjejen bakom det omåttligt inspirerande Instagram-kontot tusenblommor. Ett konto fyllt...