The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

Att ge liv till något dött

Många av oss ser hösten som slutet på sommaren och början på vintern och den vackra tiden då gula, röda och orangea löv täcker marken är väldigt kort. Men någon som ser något annat är Solange Nunes.
Solange @arteoficioatelie är en brasiliansk konstnär som fann broderiet genom sin mamma redan som barn. Med åren har hon utvecklat sitt broderi och funnit en ny typ av väv till sina broderier - nämligen torra, döda löv som fallit från träden.

Bild från Bored Panda

I samband med att hon flyttade ut på landet började hon experimentera med att brodera på löv. I och med att löven är tunna och sköra krävdes mycket tålamod och testning av olika metoder för att hitta rätt teknik och för att få det önskade resultatet.
Solange menar att detta hantverk representerar hennes tankesätt och hur hon ser på världen. I och med det har hon utformat en hållbar och emotionell konstform. 

Bild från Bored Panda
Bild från Bored Panda

Det vackra i hennes broderier är inte bara det extremt detaljerade hantverket utan också hur broderiet visar levande blommor på något dött och blir ett sorts minnesmärke för det färgstarka liv bladet en gång levde. 

Bild från Bored Panda
Bild från Bored Panda