The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

Brodera en bröllopskudde

Det är inte för inte som The Folklore Company försöker väcka liv i den vackra, men ack, så betydande folkloretraditionen. Det finns så mycket betydelse och kärlek i den svenska broderihistorien - inte minst i fenomenet rörande just bröllopskuddar. Och även om pandemin har satt sina käppar i hjulet, firas fortfarande kärleken i kyrkor, trädgårdar och rådhus runt om i vårt avlånga land. Känner du kanske någon som ska gifta sig i år? Då kanske just bröllopskudden är den perfekta presenten för de lyckliga tu. Här är varför:

  • Bröllopskudden har en lång historia bakom sig - förr var antalet broderade föremål i hemmet ett tecken på rikedom. En bröllopskudde var en av kronjuvelerna i det brodyrtäta hushållet. 
  • Bröllopskudden kan göras helt personlig. Oftast broderas landskapets, socknens eller stadens egna motiv på kudden. Även namnet på bröllopsparet kan enkelt broderas till. 
  • Bröllopskudden är en vacker detalj, inte bara under ringceremonin under vigseln, utan för många årtionden framöver. Den perfekta detaljen i soffan, sängen eller favvo-fåtöljen. En garanterad snackis och ett vackert minne.  

Så här gör du: 

  1. Hitta ett kuddfodral du tror skulle passa. Vanligt material för bröllopskudden är ylle, linne eller bomull. Spana in vårt kuddfodral i bomull här.
  2. Bestäm vad du vill brodera och hitta ett mönster för ditt motiv. Du kan ladda upp bild i vårt Bildverktyg eller designa ditt eget mönster i vårt Designverktyg och beställa som mönstret som digital PDF.