The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

Korsstygn och street art

Mycket av det som lockar med ett broderi är att sätta sig ner och lägga full fokus på garn, väv och mönster. Men korsstygn behöver inte bara begränsas till en bit väv som man broderar på i hemmets lugna vrå. 

Ingen har väl undgått ”Yarnbombing”-trenden som dök upp på våra gator för några år sedan. Allt från träd till lyktstolpar kläddes i färgglada stickade kreationer och gav nytt liv till vardagliga objekt. Till våra stora glädje har samma trend fast med korsstygn börjat växa fram världen runt. Nedan har vi listat de tre brodöser som lämnat hemmet och gett sig ut på gatorna för att ta broderiet till en ny nivå!  

UrbanXstitch @urbanxstitch

Urban X-stitch är egentligen två brodöser då de tillsammans utgör en fransk duo som skapar färgglada broderier på staket. Deras konstverk har blivit väldigt uppskattade tillskott som livar upp runt om i Franrike. 

Bild från All my faves
Bild från Weburbanist
Bild från All my faves  

Raquel Rodrigo @arquicosturastudio

Raquel Rodrigo är scenograf i grunden men har tagit på sig att fylla Spaniens gator med livliga broderier, oftast föreställande rosor. Hennes vackra konstverk sticker onekligen ut på vad som annars bara hade varit en grå, trist vägg.

Bild från Bored Panda
Bild från Bored Panda
Bild från Bored Panda

 Ana Martins @aheneah

Ana Martins är en portugisisk konstnär med en bakgrund inom grafisk design. Med inspiration från sin mormors broderier så har hon hittat ett sätt att kombinera den digitala processen med den analoga och resultatet är magiskt!

Bild från thisiscolossal
Bild från thisiscolossal
Bild från behance