Leverans 2-3 arbetsdagar favorite Fri frakt över 600 SEK
Till kassan
warning
star
Joina The Folklore Treats och få 10% rabatt!
Tips, trix, kampanjer och spännande nyheter direkt på mailen

Dags att uppdatera ordförrådet

Med internet som en ständig informationskälla hittar vi ofta nya inspirerande forum och världar som verkar byggda i en egen liten bubbla. Broderiets värld är inte annorlunda. Och, som många subkulturer, kommer den med sitt eget ordförråd.

Vissa ords betydelse verkar vara helt uppenbara för alla andra. WIP, SAL, UFO och frogging - det tar nästan ett geni för att lista ut vad de betyder. Speciellt eftersom vi gärna anammar engelskan. Vi kikade på broderivärldens ordförråd och hittade några favoriter som vi definitivt kommer att använda. 


Låt oss börja med en riktigt knepig. Kan du räkna ut vad frogging betyder? Det är ett ord som används när man har gjort ett misstag och behöver riva upp sina stygn. Du måste (på engelska) rip it, rip it and rip it. Hänger du med? Det är den engelska versionen av ljudet som grodor ger ifrån sig, men förutom att det kallas frogging har ordet ingenting med grodor att göra.

Så, om du använder frogging så har du antagligen ett WIP. Det är en vanlig term i broderivärlden för det projekt som man jobbar med just nu. Eller ett av de projekt du har på gång just nu. Låt oss vara ärliga, vi har alla ett par WIPs som väntar i en korg någonstans. 


Men så finns det projekt som man bara inte vill eller känner för att slutföra. Någonsin. Detta är våra kära UFOn. Det ligger i en låda och väntar tills vi knappt kommer ihåg vad det var meningen att de skulle bli från början. UFO = UnFinished Objects Och till skillnad från WIPs så tenderar de att förbli ofärdiga. 


Är du redo för SAL? Detta är det populära konceptet Stitch A-Long. Du hittar dem på sociala medier där brodöser håller i en SAL och följer på olika håll i världen broderar tillsammans. Det finns också mystery stitch a long. Där avslöjar men mönstret en liten bit åt gången och man vet inte riktigt vad det kommer att bli.

Det här är bara några av slanguttrycken som kanske kan hjälpa dig hänga med i forumen där ute. Så vilket är ditt favorituttryck? Och talar du redan broderi flytande så låt oss veta vilka ord vi har missat. Kommentar nedan och hjälp oss göra en ordentlig ordlista!

favorite

Världsbroderidagen 30 juli

Världsbroderidagen 30 juli

Visste du att den allra först Världsbroderidagen uppkom i Sverige? ”År 2011 tog en av...
Månadens bilder - maj

Månadens bilder - maj

Även om maj (i alla fall på det norra halvklotet) ska vara den sista vårmånaden innan sommaren,...
Månadens bilder - Juni

Månadens bilder - Juni

Med juni kom både värmande vindar och värmande inlägg från våra följare där ute. En månad som...
Börja brodera - en guide

Börja brodera - en guide

Om du ännu inte är helt bekant med hantverket är det lätt att trassla in sig i alla de termer...