The Folklore Company Logo
20% RABATT PÅ ALLT EGENDESIGNAT
Använd koden BLK2021 i kassan (t.o.m 27/11)
Shoppa nu

Faktum x The Folklore Company

Har du hört talas om Faktum? Bor du i Götaland har du antagligen det. Det är nämligen Götalands gatutidning, ett initiativ som ger jobbmöjlighet till personer som på ett eller annat sätt behöver det.


Försäljare av Faktum köper själva in tidningen till 40kr för att sedan sälja den för 80kr, där de tjänar in mellanskillnaden. Faktum är alltså ingen välgörenhet utan ett jobb och den som har behov av att sälja är kvalificerad. Anledningarna till att någon har behov kan vara olika; hemlöshet, fattigdom, ensamhet, utanförskap eller låg pension är några av dem och att sälja tidningen kan bidra till att dessa personer kan förbättra sina situationer.


Tidningen Faktum grundades 2001 i Göteborg av Maria Hanseblad, Per Adolfsson, Emil Sernbo och Mario Prhat. Idag ger de ut ett nummer i månaden som månatligen trycks upp i nästan 40 000 exemplar.I år (2021) har vi fått äran att samarbeta med Faktum i deras speciella Julkampanj! Faktum har tagit fram en fantastiskt fin väggkalender för 2022 där 12 av deras försäljare porträtteras och fått dela med sig av ett visdomsord, en för varje månad. Som komplement till kalender har vi tillsammans knåpat ihop två olika broderikit med två utvalda citat från kalendern. All vinst går till Faktum och deras försäljare!

Läs mer om årets Faktum-julklappar och shoppa kalendern och broderi-kitten inne på Faktums egen shop!

Till Faktum.se