warning
star
Joina vårt nyhetsbrev
Få 10% rabatt på ditt nästa köp
Joina nu!

Folklore Muse – Fru Svala

April månad ägnade vi åt att umgås med Malin Larsson aka Fru Svala – vår nya Folklore Muse. Vi spenderade tid i hennes fina hem, ställde lite spännande frågor, pratade kreativitet och broderade en stund. En del frågor har vi delat med oss av på Instagram, men här kommer hela härliga intervjun.

1. Vem är FruSvala? Jag heter Malin, fyller fyrtio i år och är gift med Erik. Tillsammans har vi 2 tjejer - Ruth 8 år och Iris 5 år. Vi bor i ett gammalt hus från 1907 i Ekebäck. Fru Svala kom till för längesedan när jag hade en blogg, svalan är min favoritfågel som symboliserar lojalitet och att vara familjär. När jag fyller fyrtio önskar jag mig en tatuering på en svala som håller ett sidenband i näbben, med mina barns namn på, runt svalan ska det vara pioner – jag älskar pioner! Jag är utbildad Visual merchandiser och jobbar just nu på Happy Homes, det är en perfekt kombo om man gillar färg, mönster och att få vara kreativ på en och samma gång.

2. Vad är det första du gör på morgonen? Dricker kaffe! Min kropp och mitt huvud startar inte utan första koppen, sedan väcker jag mina barn.
3. Vad betyder kreativitet för dig? Det betyder mycket för mig. När jag får vara kreativ vilar jag, eller tankar energi – det är då jag mår som allra bäst. När jag pysslar med barnen släpper jag på det perfekta och bara kör. Det kan ju bli vad som helst, det är gött!

4 Vilken låt/band broderar du helst till? Jag har det gärna tyst när jag broderar. Har svårt att koncentrera mig när jag har mycket ljud omkring mig.
5. Jag lämnar aldrig mitt hem utan _____ Tyvärr måste jag säga min mobil. Jag önskar att man kunde släppa lite på den, men den är ju så bra att ha när man behöver nå varandra. Åker jag till jobbet tar jag med mig en bok, eller som nu när jag är mitt i ett broderi-stimm då åker broderiet med – perfekt syssla på lunchen.

6. Om du hade en extra timma varje dag, vad hade du använt den till? Då hade jag gjort något för mig själv. Jag vill gärna gå en keramik-kurs och lovade mig själv det i examenspresent. Det är snart tre år sen, så tycker det är dags nu.

7. Vilka tre mönster är dina favoriter och varför?
- Swallows Journey, inget svårt val! Svalor är fantastiska och passar mitt Instagram-namn väldigt bra!
- Summer memories, vacker i sin enkelhet. Med sina sirliga blommor blir det en fin krans. Ett enkelt broderi för en nykomling som jag! Flickorna får varsin, med sina första namn i, och vill de fortsätta med de andra namnen när de blir större finns det plats för dom där.
- Nordiska stjärnor – magiskt vackert mönster! En rejäl dos tid krävs (yes i know, broderat från och till i ett år med mitt), lite typiskt mig att välja något så stort allra första gången. Till det mönstret vill jag ha texten "man behöver inte slå knut på sig själv för att duga!" – därför känner jag att den blir klar när den blir klar och den kommer bli fantastiskt fin. Vet redan exakt vart på väggen den ska sitta!8. Var någonstans i ditt hem känner du dig som mest kreativ? Det beror lite på vad jag pysslar med, är jag med barnen sitter vi i pysselrummet, där finns allt man kan tänka sig i pysselväg och det bästa är att man inte behöver städa. Broderar jag sitter jag gärna i glasverandan, ljuset där är magiskt.

Malin delade även med sig av 5 tips på hur du kan inreda med dina väggbonader. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av tipsen.

favorite

Katarina Wennstam - feministisk debattör, föreläsare och flitig brodös

Katarina Wennstam - feministisk debattör, föreläsare och flitig brodös

Katarina Wennstam, en av Sveriges mest framstående feministiska debattörer. Före detta...
Mor, kära mor. Vem är väl som du?

Mor, kära mor. Vem är väl som du?

Snart står Mors Dag för dörren. Vi firar våra mödrar. De som fött oss, närt oss och uppfostrat...
Gästbloggare: Tusenblommor - Bland sockerbagare och snöflingor

Gästbloggare: Tusenblommor - Bland sockerbagare och snöflingor

Sofia är tjejen bakom det omåttligt inspirerande Instagram-kontot tusenblommor. Ett konto...
Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Vänner - sägs det - är familjen du själv får välja. Och vi är glada och stolta att få vara en...