The Folklore Company Logo
NYHET: Tjäna poäng för köp och engagemang!
Kör igång!

Gästbloggare: Tusenblommor om hösten och skaparlusten

Sofia är tjejen bakom det omåttligt inspirerande Instagram-kontot tusenblommor. Ett konto fyllt av känsla, stil och behag - från en liten gård utanför Gnesta. Vi är otroligt stolta och glada över att återigen få presentera ett av hennes otroliga hantverk i dagens blogginlägg. För mer från tusenblommor - spana in hennes Instagram och broderiet hon arbetade på i somras. 

Jag har alltid tyckt att skiftena mellan årstiderna är så inspirerande. En, för säsongen, ny men bekant stämning ger utrymme för kreativa utflykter och inflykter - och jag blir alltid full av vision och skaparlust, kanske som allra mest såhär på hösten.

Oktober har bjudit på några riktigt milda dagar och det har varit fint att kunna ta med mig mitt broderi ut i hösten tillsammans med kaffetermosen.

En av de stora behållningarna med broderi som hantverk är ju, förutom att det är ett väldigt roligt och mångsidigt sätt för textilt bildskapande, att det är så lätt att ta med sig - det går ju utmärkt att plocka med sig nål och garn ut i det gröna så länge vädret tillåter – det gäller dock att hitta ett riktigt bra träd att kunna luta sig mot.

I just detta broderi har jag valt att brodera fritt och har använt mig av bland annat kedjestygn, stjälksöm och franska knutar. Jag inspireras av alla fina broderade kransar som finns som mönster hos The Folklore Company och har hållit mig till en ganska homogen och lite dovare färgskala. För den som vill brodera med korsstygn på något annat än den klassiska aidaväven så finns det hjälpmedel i form av en slags vattenlöslig stramalj som man först tråcklar fast på valfritt bottentyg och sen löser upp i vatten när broderiet är färdigt. Här finns en bra tutorial som visar hur detta går till.

På loppis har jag genom åren samlat på mig gamla väskhandtag i trä och bambu och det kändes nu givet att ett par av dessa skulle få gifta sig med broderiet; väskan är sydd och fodrad med linnetyg. Det känns fint att fåglarna nu ska få fara ut i världen och flyga!