warning
star
Joina vårt nyhetsbrev
Få 10% rabatt på ditt nästa köp
Joina nu!

Hanna Karlzon – Bloom

Ett nytt mönster, designat av Hanna Karlzon är äntligen här! Vi har samarbetat med henne förut, men den här gången har mönstret mindre färger, finns i två färgsättningar och är inspirerat av Art Nouveau.

Hanna är bosatt i nordliga Umeå och har drivit sitt eget företag som illustratör och formgivare sen 2013 och är kanske mest känd för sina drömlikt illustrerade målarböcker för vuxna.

Vi ville dela med oss av lite inside information, så vi ställde några frågor till Hanna. 

1. Vad betyder kreativitet för dig?

Mycket. Allt? Det är ju livet helt enkelt. Jag älskar att vara kreativ och jobba med mina händer, teckna, smida, fota, slöjda, sy, pyssla med blommor osv. Det är (livs)viktigt, i alla fall för mig, att skapa och när jag inte gör det själv så tar jag gärna del av andras kreativitet i musik, konst, böcker etc. 


2. När är du som mest kreativ?

När jag är på kontoret och jobbar intensivt i flera veckor, eller månader, med något uppdrag, kanske en ny bok, då känner jag mig väldigt kreativ och "in the zone" om man säger så, haha. Men när ett sådant uppdrag är färdigt så blir det ofta som att all luft går ur mig och jag känner mig ofta trött och kreativiteten är på minus. Det är härligt när man känner att man har kreativiteten med sig, men ibland hamnar man ju som sagt i en svacka och kreativiteten känns som bortblåst, då är det rätt jobbigt. Men den kommer ju alltid tillbaka, det är bara att vänta – det går upp och ner helt enkelt. 

Nu när våren och sommaren börjar närma sig och solen dykt upp igen så känner jag direkt att jag får mer energi, och den kreativa lusten börja bubbla upp. Just nu är jag peppad på att plantera massa blommor och grönsaker som ska få stå på balkongen i sommar. 


3. Vad ger dig inspiration?

Jag blir just nu mestadels inspirerad av olika historiska epoker; kläder, smycken, inredning osv. Allt från vikingatid upp till början på 1900-talet är sånt jag verkligen gillar och tar intryck av. 


3 snabba:

4. Night owl eller early bird?

Haha, inget av det om man nu kan säga så. Jag är supertrött på kvällen, så jag lägger mig ofta tidigt. Men jag är trots det, konstigt nog, också supertrött på morgonen när jag vaknar...


5. Vad är ditt motto?

Jag har inte direkt något motto men det finns en textrad i en Iron Maiden låt, "wasted years", som jag gillar mycket: "Don't waste your time always searching for those wasted years

 Face up; make your stand and realise you're living in the golden years". 


6. Vilken är din ultimata guilty pleasure låt?

Tråkigt nog kan jag nog inte säga att jag har någon låt som jag benämner som ett "guilty pleasure", jag menar jag skäms inte för någon låt i spellistan för alla låtar jag lyssnar på är ju bra! ;)Tack Hanna, ta en titt på mönstret vi skapade ihop här

favorite

Katarina Wennstam - feministisk debattör, föreläsare och flitig brodös

Katarina Wennstam - feministisk debattör, föreläsare och flitig brodös

Katarina Wennstam, en av Sveriges mest framstående feministiska debattörer. Före detta...
Brodera för den goda sakens skull - Majblomman 2020

Brodera för den goda sakens skull - Majblomman 2020

Just nu kan du förena god nytta med nöje när du broderar. Köp ett Majblomman korsstygns-kit...
Inspiration i tider av isolering

Inspiration i tider av isolering

I desperata tider som dessa kan vi alla känna ett behov av att uttrycka oss. Genom konst, samtal...
Gästbloggare: Maja Delborn - Kan man bli frisk av hantverk?

Gästbloggare: Maja Delborn - Kan man bli frisk av hantverk?

Maja Delborn drabbades av utmattningssyndrom när hon var 19 år. Därefter väntade en lång...