Leverans 2-3 arbetsdagar favorite Fri frakt över 600 SEK
Till kassan
warning
star
JUST NU: Joina The Folklore Treats och få 10% rabatt!
Tips, trix, kampanjer och spännande nyheter direkt på mailen

Hemslöjdens Dag 2019 - inspirerande böcker för att komma igång

Den 7 september är det äntligen dags att fira Hemslöjdens Dag - men innan dess tänkte vi ge dig mer kött på benen när det kommer till begreppet hemslöjd - hur och varför det är viktigt att fira. Och var du kan hitta riktigt bra inspiration för att komma igång med ditt egna hemslöjdsprojekt.  

Hemslöjd syftar ofta till något som är skapat i textil- eller trämaterial. Det tillverkas med händerna och allra oftast i sitt egna hem. Svensk Hemslöjd är en förening (den allra första i Sverige till och med) som syftar till att främja hemslöjden som näringsverksamhet, bevara traditionen och anpassa den till samtiden. Idag blir det allt vanligare att använda återbrukade material i sin tillverkning - ett fenomen som ofta kallas för “upcycling”. 

Hemslöjdens Dag 2019

Den 7 september vill vi, tillsammans med er, hjälpa till att hylla kraften i det hemgjorda och småskaliga. Årets tema är “Hållbarhet” och vi vill därför passa på att uppmana alla brodöser och broderare, sömmerskor och sömmare att sprida era kunskaper i ämnet på sociala medier och bland vänner och familj. Tills dess passar vi på att tipsa om 3 härliga böcker på ämnet Hemslöjd och Hållbarhet. (Spara på miljön - fråga efter boken på ditt bibliotek!)

Boktips

1. “Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode” av Jennie Johansson och Johanna Nilsson
En inspirerande och modern tips och tricks-guide med konkreta råd på hur du exempelvis lagar jeansen snyggt och hur du får din garderob att hålla mycket längre. 

2. “Lappa & Laga” av Katarina Evans & Katarina Brieditis

Detta är duon som sätter ett ansikte på fenomenet visible mending - alltså hur man med hjälp av exempelvis korsstygn kan göra synliga och snygga lagningar som man faktiskt VILL visa upp.

3. “Syjunta, 32 bra-att-ha-saker du kan sy själv” Annika Messing & Kicki Persson

Annika och Kicki berättar om hur handarbetstrenden förmodligen aldrig varit större och ger konkreta instruktioner på hur och vad du kan skapa själv - vardagsbra saker som exempelvis kuddar, väskor och laptopfodral. 

Kom igång

Är du sugen på att skapa något nytt av något gammalt? Vi tipsar om vår vattenlösliga stramalj som gör det möjligt att brodera på nästan vad som helst! Spana in vår tutorial och skapa sedan ditt egna mönster här


Hur firar du Hemslöjdens Dag? Ta gärna ett foto och hashtagga #folklorecompany och få chansen att vinna ett presentkort värt 400 SEK. 


favorite

Månadens bilder - augusti

Månadens bilder - augusti

Hög och krispig luft, färgglada träd och mysiga koftor och haldsukar. Hösten kan vara en ren och...
Gästbloggare: Kurbits om "Det broderade ordet"

Gästbloggare: Kurbits om "Det broderade ordet"

Jag lärde mig en gång att latinets textus betyder vävnad eller flätverk (!) och att det därmed...
Månadens bilder - juli

Månadens bilder - juli

Sommaren smög sig förbi rätt snabbt ändå. Kanske inte för att den är över riktig än, det är ju...
En skärmfri weekend i Tällberg - workshops i modernt broderi och korsstygn

En skärmfri weekend i Tällberg - workshops i modernt broderi och korsstygn

Workshop i modernt broderi och korsstygn - Tällberg 18-20 oktober Bland rödmålade stugor, höga...