warning
star
Joina vårt nyhetsbrev
Få 10% rabatt på ditt nästa köp
Joina nu!

Skapa ett unikt konstverk av gammalt och nytt

God fortsättning alla handarbetande och kreativa vänner. Ett nytt år för med sig en nystart och vad passar bättre för det nya året än att ge nytt liv åt ett befintligt föremål.

Så idag ska vi testa att pimpa upp gamla tavlor!

Idéen kom till efter att jag såg och blev inspirerad av två textilkonstnärer som arbetar med att brodera på fotografier.

Maurizio Anzeri är en italiensk textilkonstnär som numera bor i London. Han arbetar med att ge nytt liv och skapa nya dimensioner åt främst äldre svartvita porträttfotografier genom att tillföra broderade geometriska figurer till porträtten. (Bild t.v.) Vackert?- det får ni bedöma, intressant? Definitivt.

T.v.: Maurizio Anzeri , t.h: Victoria Villasana

En annan textilkonstnär som arbetar med porträttfoton och tryck- är mexikanska Victoria Villasana. Till skillnad från Anzeri använder hon mycket färg i sina arbeten och kanske är det dom starka färgerna tillsammans med hennes teknik som ger hennes tavlor både en feminin och folkloristisk look.

Jag har valt att använda en vanlig canvastavla (går att köpa på vilken affär som helst som innehar målerimaterial) som jag målat med akryl (använt vanlig akryl, inköpt på panduro). Tavlan jag valt att brodera på målade jag för ett ett år sedan och den har sedan dess stått hemma.

Om man inte har några överblivna tavlor som står hemma och väntar på att bli upp-pimpade så är ett hett tips att ta en tur till en second hand affär och botanisera runt på deras avdelning för tavlor.

Eftersom att vi på Folklore Company är vänner av ord så har jag valt att brodera in ett citat. Som ni kan märka på min tavla så har jag frihandsbroderat, det vill säga, jag har målat upp det jag vill brodera på canvastavlan utan något befintligt mönster och satt igång med att sy. För att markera bokstäverna har jag använt stjälkstygn. Stjälkstygnen hjälper mig även att hålla mig inom ramarna när jag ska fylla i bokstäverna.

För att ge tavlan ytterligare en dimension och för att tillföra färg har jag använt mig av korsstygn och broderat in blommor i tavlan.

Saker att tänka på: Använd inte med en för stor tavla. Tillskillnad från stora tygprojekt som kan spännas upp i sybågar för enklare hantering är canvastavlan redan uppspänd. Ju större tavla, desto större material i knäet som du behöver vända och vrida på. Rita inte heller upp ditt motiv för nära ramens kant då det blir väldigt otympligt att hantera broderiet.

Med dom avslutande tipsen önskar jag lycka till med broderiet! Här är mitt slutliga resultat :)

Vänliga hälsningar från oss på Folklore Company

Elisa Marban Flink Xx.

favorite

Gästbloggare: Maja Delborn - Kan man bli frisk av hantverk?

Gästbloggare: Maja Delborn - Kan man bli frisk av hantverk?

Maja Delborn drabbades av utmattningssyndrom när hon var 19 år. Därefter väntade en lång...
Slow stitching - vad är det?

Slow stitching - vad är det?

Andas in. Hör ljudet från nålen, hur den sakta träs genom väven. Ett krispigt, nästan kittlande...
Fridays for Future - broderi och inspo

Fridays for Future - broderi och inspo

Det har gått mer än ett år sedan Greta Thunberg först sattae sig utanför det svenska...
Gästbloggare: Mr X Stitch om Broderiets visdom och tekniker

Gästbloggare: Mr X Stitch om Broderiets visdom och tekniker

Den här månaden är vi otroligt glada över att presentera vår eminenta gästbloggare Mr X...