Leverans 2-3 arbetsdagar favorite Fri frakt över 600 SEK
Till kassan
warning
star
Joina The Folklore Treats och få 10% rabatt!
Tips, trix, kampanjer och spännande nyheter direkt på mailen

Skapa ett unikt konstverk av gammalt och nytt

God fortsättning alla handarbetande och kreativa vänner. Ett nytt år för med sig en nystart och vad passar bättre för det nya året än att ge nytt liv åt ett befintligt föremål.

Så idag ska vi testa att pimpa upp gamla tavlor!

Idéen kom till efter att jag såg och blev inspirerad av två textilkonstnärer som arbetar med att brodera på fotografier.

Maurizio Anzeri är en italiensk textilkonstnär som numera bor i London. Han arbetar med att ge nytt liv och skapa nya dimensioner åt främst äldre svartvita porträttfotografier genom att tillföra broderade geometriska figurer till porträtten. (Bild t.v.) Vackert?- det får ni bedöma, intressant? Definitivt.

T.v.: Maurizio Anzeri , t.h: Victoria Villasana

En annan textilkonstnär som arbetar med porträttfoton och tryck- är mexikanska Victoria Villasana. Till skillnad från Anzeri använder hon mycket färg i sina arbeten och kanske är det dom starka färgerna tillsammans med hennes teknik som ger hennes tavlor både en feminin och folkloristisk look.

Jag har valt att använda en vanlig canvastavla (går att köpa på vilken affär som helst som innehar målerimaterial) som jag målat med akryl (använt vanlig akryl, inköpt på panduro). Tavlan jag valt att brodera på målade jag för ett ett år sedan och den har sedan dess stått hemma.

Om man inte har några överblivna tavlor som står hemma och väntar på att bli upp-pimpade så är ett hett tips att ta en tur till en second hand affär och botanisera runt på deras avdelning för tavlor.

Eftersom att vi på Folklore Company är vänner av ord så har jag valt att brodera in ett citat. Som ni kan märka på min tavla så har jag frihandsbroderat, det vill säga, jag har målat upp det jag vill brodera på canvastavlan utan något befintligt mönster och satt igång med att sy. För att markera bokstäverna har jag använt stjälkstygn. Stjälkstygnen hjälper mig även att hålla mig inom ramarna när jag ska fylla i bokstäverna.

För att ge tavlan ytterligare en dimension och för att tillföra färg har jag använt mig av korsstygn och broderat in blommor i tavlan.

Saker att tänka på: Använd inte med en för stor tavla. Tillskillnad från stora tygprojekt som kan spännas upp i sybågar för enklare hantering är canvastavlan redan uppspänd. Ju större tavla, desto större material i knäet som du behöver vända och vrida på. Rita inte heller upp ditt motiv för nära ramens kant då det blir väldigt otympligt att hantera broderiet.

Med dom avslutande tipsen önskar jag lycka till med broderiet! Här är mitt slutliga resultat :)

Vänliga hälsningar från oss på Folklore Company

Elisa Marban Flink Xx.

favorite

Broderi och poesi - en oslagbar kombo

Broderi och poesi - en oslagbar kombo

Det finns nog inget så slående som en vacker dikt av favoritpoeten på den bästa platsen i ditt...
Världsbroderidagen 30 juli

Världsbroderidagen 30 juli

Visste du att den allra först Världsbroderidagen uppkom i Sverige? ”År 2011 tog en av...
5 inspirerande konton att följa på Instagram och blogg

5 inspirerande konton att följa på Instagram och blogg

I dagens inlägg listar vi fem inspirerande konton, både på Instagram och bloggar som kan kicka...
Börja brodera - en guide

Börja brodera - en guide

Om du ännu inte är helt bekant med hantverket är det lätt att trassla in sig i alla de termer...