warning
star
Joina vårt nyhetsbrev
Få 10% rabatt på ditt nästa köp
Joina nu!

Skapa ett unikt konstverk av gammalt och nytt

God fortsättning alla handarbetande och kreativa vänner. Ett nytt år för med sig en nystart och vad passar bättre för det nya året än att ge nytt liv åt ett befintligt föremål.

Så idag ska vi testa att pimpa upp gamla tavlor!

Idéen kom till efter att jag såg och blev inspirerad av två textilkonstnärer som arbetar med att brodera på fotografier.

Maurizio Anzeri är en italiensk textilkonstnär som numera bor i London. Han arbetar med att ge nytt liv och skapa nya dimensioner åt främst äldre svartvita porträttfotografier genom att tillföra broderade geometriska figurer till porträtten. (Bild t.v.) Vackert?- det får ni bedöma, intressant? Definitivt.

T.v.: Maurizio Anzeri , t.h: Victoria Villasana

En annan textilkonstnär som arbetar med porträttfoton och tryck- är mexikanska Victoria Villasana. Till skillnad från Anzeri använder hon mycket färg i sina arbeten och kanske är det dom starka färgerna tillsammans med hennes teknik som ger hennes tavlor både en feminin och folkloristisk look.

Jag har valt att använda en vanlig canvastavla (går att köpa på vilken affär som helst som innehar målerimaterial) som jag målat med akryl (använt vanlig akryl, inköpt på panduro). Tavlan jag valt att brodera på målade jag för ett ett år sedan och den har sedan dess stått hemma.

Om man inte har några överblivna tavlor som står hemma och väntar på att bli upp-pimpade så är ett hett tips att ta en tur till en second hand affär och botanisera runt på deras avdelning för tavlor.

Eftersom att vi på Folklore Company är vänner av ord så har jag valt att brodera in ett citat. Som ni kan märka på min tavla så har jag frihandsbroderat, det vill säga, jag har målat upp det jag vill brodera på canvastavlan utan något befintligt mönster och satt igång med att sy. För att markera bokstäverna har jag använt stjälkstygn. Stjälkstygnen hjälper mig även att hålla mig inom ramarna när jag ska fylla i bokstäverna.

För att ge tavlan ytterligare en dimension och för att tillföra färg har jag använt mig av korsstygn och broderat in blommor i tavlan.

Saker att tänka på: Använd inte med en för stor tavla. Tillskillnad från stora tygprojekt som kan spännas upp i sybågar för enklare hantering är canvastavlan redan uppspänd. Ju större tavla, desto större material i knäet som du behöver vända och vrida på. Rita inte heller upp ditt motiv för nära ramens kant då det blir väldigt otympligt att hantera broderiet.

Med dom avslutande tipsen önskar jag lycka till med broderiet! Här är mitt slutliga resultat :)

Vänliga hälsningar från oss på Folklore Company

Elisa Marban Flink Xx.

favorite

Inspiration i tider av isolering

Inspiration i tider av isolering

I desperata tider som dessa kan vi alla känna ett behov av att uttrycka oss. Genom konst, samtal...
Brodera för den goda sakens skull - Majblomman 2020

Brodera för den goda sakens skull - Majblomman 2020

Just nu kan du förena god nytta med nöje när du broderar. Köp ett Majblomman korsstygns-kit...
Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Vänner - sägs det - är familjen du själv får välja. Och vi är glada och stolta att få vara en...
Årets julklapp? Skapa eget i år!

Årets julklapp? Skapa eget i år!

Vi minns alla smörkniven vi gjorde i träslöjden. Den som hamnade under julgranen, löst inslaget...