The Folklore Company Logo
NYHET: Tjäna poäng för köp och engagemang!
Kör igång!

Skapa ett unikt kuddfodral med en broderad bonad


“ Sov på saken”- har jag hört otaliga gånger i mitt liv. Nu är det en reell verklighet att sova på ditt favoritcitat eller på dina egna bevingade ord med hjälp av Folklores väggbonad i kombination med din pysslighet :).

I dagens inlägg ska vi göra om en av Folklores väggbonader till ett kuddfodral.

Material & verktyg:

  • En innerkudde av valfri storlek ( jag använde en innerkudde från Ikea 40x60 cm).
  • Ett styck broderad väggbonad från Folklore Company med valfritt motiv. På vår hemsida kan du välja storlek på ditt broderi (se bild ovan för måtten på min kudde).
  • Linjal eller måttband.
  • Sax
  • Tråd & nål
  • Valfritt tyg till baksidan av din kudde (måtten behöver vara samma som din väggbonad.
  • Markeringspenna (hittas bl.a på Panduro).
  • Virkad spets (går ibland att hitta i second hand affärer).
  • En ren handduk
  • Strykjärn

Såhär gör du:

1. Lägg tyget du vill ha som kuddens baksida mot aidaväven och markera långsidorna med märkpenna. Kortsidorna behöver vara cirka 4 cm längre på vardera sida. Bakstycket skall med andra ord vara sammanlagt cirka 8 cm längre än din aidaväv. Klipp ut bakstycket. Mät ut ⅔ delar av bakstycket och klipp itu. Området du klippte itu kommer att vara öppningen för din kudde.

2. Vik in kanterna på vardera sida av baksidan ( 4 cm av tyget på båda sidor) där öppningen till kudden ska vara, stryk och nåla. Sy två rader av enkelsöm.

3. Pressa din bonad innan du börjar med att sy. Det gör du genom att lägga en handduk över bonaden, fukta handduken och därefter stryka.

4. Placera ut spetsen på aidaväven. Stryk spetsen och nåla. Tänk på att lämna några cm i ytterkanten fri då du senare kommer att behöva den biten för att sy ihop fram- och bakstycke (markera gärna med märkpenna den biten av aidaväv för att försäkra dig om att spetsen inte hamnar för nära vävens ytterkant). Dekorera och placera ut spetsen efter stil och tycke. Jag valde att sy fast två rader av spets för att få en större effekt av spetsen.

5. När du har sytt fast spetsen på framsidan av din väggbonad så placerar du ut bakstycket mot framstycket ( avigsida mot avigsida). Vik in de centimeter du sparat i utkanten av aidaväven samt lika många centimeter av ditt bakstycke och nåla ihop fram- och bakstycke. Stryk gärna igen (strykningen underlättar allt :)).

6. Jag valde att sy ihop kudden med en tråd i samma färg som spetsen och använder mig av langettstygn.

Resultat:

7. Efter allt ditt hårda arbete med kudden så har du förtjänat lite vila. Nu kan du vila ditt huvud på dina alldeles egna bevingade ord.

På återseende!
Vänliga hälsningar
Elisa Marban Flink Xx