warning
star
Joina vårt nyhetsbrev
Få 10% rabatt på ditt nästa köp
Joina nu!

Slow stitching - vad är det?

Andas in. Hör ljudet från nålen, hur den sakta träs genom väven. Ett krispigt, nästan kittlande ljud. Känns det sträva materialet i väven mellan dina fingrar. Andas ut. Känns hur du, med varje liten handrörelse, långsamt skapar något vackert. Små korsstygn av frihet, kreativitet. Andas in. Andas. Ut.

Slow stitching har blivit rätt stort. Inte undra på med vardagens alla måsten, all stress och den konstanta tillgängligheten, i dator och mobil. Och det är precis det slow stitching handlar om. Den rena och fullkomliga stillheten i stygnandet. Den repetitiva och monotona handrörelsen när du för nålen genom väven. Att känna med varje liten rörelse, varje litet stygn av kreativitet. Slow stitching har egentligen samma grundtanke som Marie Kondo-rörelsen. Att i de vardagliga sysslorna gå tillbaka till känslan de frambringar. Och fullkomligheten efter; att du skapat, förändrat och åstadkommit något medan du varit i din bubbla. 

Slow stitching påminner mycket och meditation och yoga. Om du utövar det, och utövar det rätt kommer du snart märka den avstressande känslan det ger. Faktum är att slow stitching har använts som terapimetod i många länder runt om i världen i hundratals år. Bland annat mot posttraumatisk stress och utbrändhet. Och kanske är det så, att slow stitching, i en värld full av digital, mental och fysiskt stress skulle kunna vara botemedlet. Eller åtminstone ett hjälpmedel. Om du bara tar dig tid, inte dömer och om du andas. Och känner den sträva väven mellan dina fingertoppar, nålen som träs genom hålen. Och andas. In. Ut. Långsamt, fullkomligt, lugn.


favorite

Gästbloggare: Tusenblommor - Bland sockerbagare och snöflingor

Gästbloggare: Tusenblommor - Bland sockerbagare och snöflingor

Sofia är tjejen bakom det omåttligt inspirerande Instagram-kontot tusenblommor. Ett konto...
Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Vänner - sägs det - är familjen du själv får välja. Och vi är glada och stolta att få vara en...
Katarina Wennstam - feministisk debattör, föreläsare och flitig brodös

Katarina Wennstam - feministisk debattör, föreläsare och flitig brodös

Katarina Wennstam, en av Sveriges mest framstående feministiska debattörer. Före detta...
Gästbloggare: Tusenblommor om hösten och skaparlusten

Gästbloggare: Tusenblommor om hösten och skaparlusten

Sofia är tjejen bakom det omåttligt inspirerande Instagram-kontot tusenblommor. Ett konto fyllt...