Julleverans:Lägg din beställning senast den 16 December för att få hem den innan jul!
warning
star
Joina vårt nyhetsbrev
Få 10% rabatt på ditt nästa köp
Joina nu!

Slow stitching - vad är det?

Andas in. Hör ljudet från nålen, hur den sakta träs genom väven. Ett krispigt, nästan kittlande ljud. Känns det sträva materialet i väven mellan dina fingrar. Andas ut. Känns hur du, med varje liten handrörelse, långsamt skapar något vackert. Små korsstygn av frihet, kreativitet. Andas in. Andas. Ut.

Slow stitching har blivit rätt stort. Inte undra på med vardagens alla måsten, all stress och den konstanta tillgängligheten, i dator och mobil. Och det är precis det slow stitching handlar om. Den rena och fullkomliga stillheten i stygnandet. Den repetitiva och monotona handrörelsen när du för nålen genom väven. Att känna med varje liten rörelse, varje litet stygn av kreativitet. Slow stitching har egentligen samma grundtanke som Marie Kondo-rörelsen. Att i de vardagliga sysslorna gå tillbaka till känslan de frambringar. Och fullkomligheten efter; att du skapat, förändrat och åstadkommit något medan du varit i din bubbla. 

Slow stitching påminner mycket och meditation och yoga. Om du utövar det, och utövar det rätt kommer du snart märka den avstressande känslan det ger. Faktum är att slow stitching har använts som terapimetod i många länder runt om i världen i hundratals år. Bland annat mot posttraumatisk stress och utbrändhet. Och kanske är det så, att slow stitching, i en värld full av digital, mental och fysiskt stress skulle kunna vara botemedlet. Eller åtminstone ett hjälpmedel. Om du bara tar dig tid, inte dömer och om du andas. Och känner den sträva väven mellan dina fingertoppar, nålen som träs genom hålen. Och andas. In. Ut. Långsamt, fullkomligt, lugn.


favorite

Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Docksta & Friends - en vänskapshistoria med passion för hantverk

Vänner - sägs det - är familjen du själv får välja. Och vi är glada och stolta att få vara en...
Brodera ditt eget statement piece - tygväskan "Female Variety"

Brodera ditt eget statement piece - tygväskan "Female Variety"

Med vattenlöslig stramalj kan du enkelt skapa ditt egna statement piece. Just denna månad vill...
Årets julklapp? Skapa eget i år!

Årets julklapp? Skapa eget i år!

Vi minns alla smörkniven vi gjorde i träslöjden. Den som hamnade under julgranen, löst inslaget...
Gästbloggare: Mr X Stitch om Broderiets visdom och tekniker

Gästbloggare: Mr X Stitch om Broderiets visdom och tekniker

Den här månaden är vi otroligt glada över att presentera vår eminenta gästbloggare Mr X...