The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

8 tips för en lugn och härlig jul

Det har varit full rulle på sistone och om bara några dagar är det julafton. Hur gick det så fort? Istället för att koppla av och komma in i julstämningen så planeras shopping, glöggmingel och fler besök hos nära och kära än som ryms på några dagar. Det är nog dags för en påminnelse om att bromsa lite för, få ner farten och slappna av under julhelgen. Här kommer 8 tips från oss för en lugn och avkopplande jul.

1. Ingenting är perfekt. Oavsett hur mycket man planerar för den perfekta julen så brukar alltid något ställa till det. Men det brukar bli bra ändå. Ingen kommer klaga på brända pepparkakor, en rätt som saknas från julmiddagen eller fel dekorationer. Sikta på en lagom jul och be om hjälp med julstöket. 

2. Logga ut. Låtsas att julen firas i en stuga utan uppkoppling och se till att vara offline så mycket som möjligt. Det kan såklart finnas massa att dokumentera och föreviga– så fota på. Men gör det för din skull, sociala medier kan vänta.

3. En sak i taget. Dags att sluta multistaska. Titta på en film utan att ha telefonen i närheten. Njut av en kopp kaffe medans det enda du gör är att titta ut genom fönstret. Det är dags att lära sig att göra mindre, inte mer.

4. Brodera. Självklart måste vi tipsa om broderi. Det finns många sätt att testa mindfulness där man jobbar med händerna för att komma i rätt stämning. Planera in en timme att brodera istället för att scrolla på din telefon eller titta på tv innan läggdags.

5. Pussla. När vi ändå pratar om mindfulness så är det dags att leta fram det där tusenbitars-pusslet. Du får arbeta med händerna och verkligen fokusera, sätta inte ribban för högt bara. Det finns pussel som märkts som ”omöjligt”.

6. Planera in egentid. En tidig morgon innan familjen har vaknat eller en lugn stund under dagen. Försök att frigöra lite tid för dig själv. Ta en promenad, titta på en film, påbörja ett broderi. Huvudsaken är att det är din tid.

7. Nej, nope, nähe. Det är inte alltid så lätt att säg nej men oavsett om du är rädd att för att missa nått eller göra någon besviken – det bra att säga nej ibland. Fokusera och spendera din tid som är viktig för dig och ger dig energi, resten kan vänta. Ge det ett försök! Säg nej.

8. zzZZzzZZ. Till sist - en av de viktigaste sakerna i livet. Sov. Vila. Det behövs för att man ska fungera. 

Förhoppningsvis har du fått med dig några tips för en lugn jul där du till och med kan samla på dig lite energi. Kanske var det bara en påminnelse om sånt som du egentligen redan vet. Oavsett hur du väljer att tillbringa julhelgen och vinterlovet så hoppas vi att det blir fantastiskt och åtminstone lite avkopplande.

Så från oss alla i The Folklore Crew, till er alla där ute, önskar vi nu en riktigt God Jul!