The Folklore Company Logo
NYHET: Tjäna poäng för köp och engagemang!
Kör igång!

Världsbroderidagen 30 juli

Visste du att den allra först Världsbroderidagen uppkom i Sverige? ”År 2011 tog en av Broderiakademins lokalgrupper initiativet till att instifta en dag för att fira broderiet. Världsbroderidagen infaller numera varje år den 30 juli – mitt i den härliga svenska sommaren!” Hämtat från Broderiakademin. 

Varför är broderi så viktigt att det behöver en egen tillägnad dag då? Vi ser broderiet inte bara som garn, stygn och mönster på en väv. Vi ser det som en rörelse. Och när man träffas tillsammans, med kända eller okända kan sann magi skapas. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, vilken stad eller vilket land, vilken bakgrund eller vilket yrke - när man sätter sig tillsammans och broderar, talar och utbyter historier och tips mår man sällan mycket bättre. Det kreativa, det avkopplande och det gemensamma i en enda härlig symbios. “Gemensamhetsbroderiet” är bland det vackraste och tillåtande vi kan ha, och det för människor samman. Och det tycker vi är värt att fira, helt enkelt!  

I år, liksom alla år tidigare anordnar Broderiakademin cafébroderi och gemensamhetsbroderi för alla de som vill träffas upp och brodera tillsammans. Är du sugen på att träffa nya broderikompisar? Spana in de anordnade träffarna här.

För dig som befinner dig i en stad där det inte anordnas några träffar rekommenderar vi varmt att anordna en träff själv. Bjud in familj och vänner och pyssla tillsammans. Eller sätt dig ute i det fria, på ett café eller en parkbänk och brodera offentligt. Förhoppningsvis ger du inspiration till någon som strövar förbi - och vips så har ordet spridit sig - broderi är ballt igen! 

Är du intresserad av att veta mer om syftet kring Världsbroderidagen så kan du läsa manifestet här.

TÄVLING!

I samband med Världsbroderidagen arrangerar vi en tävling tillsammans med Green Hotel i Tällberg. Den 18e-20e Oktober håller de "Skärmfri weekend", en kreativ helg fylld med aktiviteter för hela familjen – där vi kommer ha en workshop för att inspirera fler att testa broderi!

Tävla med oss för att vinna boende och logi för 2 barn under Green Hotels "Skärmfria weekend" (Vuxen betalar ord. pris).

Såhär gör du:

Posta ett inlägg på Instagram med en bild på ditt pågående, färdiga eller önskade (screen shot från vårt Designverktyg) broderi och tagga bilden med @folklorecompany, @greenhoteltallberg och #worldembroideryday2019. Sista chansen att delta är 2/8, kl. 23:59. Vinnare meddelas 5/8 via Instagram. PS. Se till att ha ett öppet konto! För inspiration, se bilder längst ned i inlägget. 

Inspirationsbilder för tävling kommer här!

Instagram: @frusvala

Instagram: @littleswedeontheprairie

Instagram: @frusvala

Instagram: @saijasu