warning
star

Visste du att 35% av unga kvinnor känner sig stressade?

Stress breder ut sig alltmer och utmattningssymptom syns allt längre ned i åldrarna. I en undersökning utförd av Folkhälsomyndigheten i 2019 svarade 35% av kvinnorna mellan 16 och 29 år att de känner sig stressade.

"Telefonen har på samma gång blivit vår bästa vän och vår värsta fiende."

Digitaliseringen har fört med sig mycket bra. Vi har en ökad flexibilitet, tillgänglighet och fler valmöjligheter. Men vi bär också med oss tillgängligheten var än vi går - alla timmar på dygnet. Telefonen har på samma gång blivit vår bästa vän och vår värsta fiende. Det sista vi gör innan vi somnar och det första vi plockar upp när vi vaknat.

"Digital stress" har blivit ett vedertaget uttryck och den konstanta tillgängligheten gernegativa effekter på vår återhämtning.

Men det finns dem som menar på att kreativiteten kan hjälpa oss tillbaka. Att hjälpa oss släppa allt vad tillgänglighet och sociala likes heter. Hitta tillbaka till lugnet och välbefinnandet.

I en studie av Girija Kaimal,Kendra Ray & Juan Muniz visade det sig att kreativa aktiviteter; såsom sång, musik och pyssel kan ha positiva inverkningar på vår kortisolproduktion, hormonet som utsöndras vid stress. Vi tillåter våra hjärnor att fokusera på skapandet istället för oron.

"Jag tror att många idag känner en slags digital trötthet och då kan det vara befriande att göra något med händerna"

- Sofia Magnusson, VD på The Folklore Company

Vi på The Folklore Company vill slå ett slag för välmåendet och kreativiteten. Vi vill göra skapandet tillgängligt för alla - och ha kul på vägen. Med ett korsstygnsbroderi får du allt i ett - enkelheten, kreativiteten och skaparglädjen. Och vi tror att det är dags att fler lägger ned mobilen - om än bara för en stund - och börjar brodera.

Vill du ha mer kreativitet i ditt liv?

Kolla in våra broderikit

Vad andra har skapat