The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

Brodri och korstygn

Nyfiken på att komma igång med brodri? Vi på The Folklore Company erbjuder brodrikit och brodriset för både nybörjare och erfarna proffsbrodöser!

Hos os kan du dels designa ditt helt egna broderi i vårt Designverktyg eller köpa ett av våra färdigdesignade brodrikit!

Brodrikit att brodera själv

Att ägna sig åt brodri och specifikt korstygnsbrodri är en fantastisk hobby som ger utlopp för både kreativitet och behovet av att varva ner. Vissa hör av sig till oss och undrar om vi kan brodera åt dem men vi rekommenderar alla att testa att brodera korstygn själva! Det är en näst intill meditativ syssla som pga sitt repetitiva sätt får en att brodera stygn för stygn nästan på autopilot. Vissa av våra brodrikit är specifikt anpassade för just den typen av broderi, att brodera långsamt och för mindfulness.

Korstygn med egen design

Inte nog med att du kan köpa snygga och roliga brodrier här så kan du också designa ditt helt egna motiv. Vi har både vårt Designverktyg där du utan problem kan skapa ditt eget korstygnsbroderi med egen text, lägga till egna figurer och skapa något helt unikt den vägen. Eller så kan du testa vårt Bildverktyg, där kan du ladda upp din egen bild och kan slutligen köpa som brodrimönster eller som komplett brodrikit

Enkla brodrimönster i korstygn

Vi valde att använda oss av just korstygn och korsstygnsbrodri på The Folklore Company för att det är otroligt enkelt att komma igång med.

Att tänka på när du ska brodera

Korstyngsbrodreri kräver inte mycket förkunskaper och med våra enkla och lättlästa medföljande instruktioner kan du sätta dig in i broderiets värld snabbt som bara den! I den bifogade guiden lär du dig om hur du tar dina första stygn, hur du hanterar större sektioner med kors och hur du fäster.

Köp ett komplett brodrikit!

Väljer du att köpa ditt broderimöster som brodrikit får du med dig allt du behöver för att komma igång att brodera. Vi skickar med aidaväv med den vävtäthet du valt (oftast 4.4 kors/cm eller 5.4 kors/cm) med god marginal för att du ska kunna brodera ditt broderi i mitten. Det ingår även brodrigarn av märket DMC, vilket är högkvalitativt broderigarn i bomull i 6 delar. När du väl ska brodera tvinnar du upp garnet och använder för det mesta 2 eller 3 deltrådar. Våra broderikit är oftast anpassade efter 2 deltrådar.

Hoppas du hittar något du gillar!

Obs. Ord som "brodri" och "korstygn" är medvetet felstavade för att även folk med snabba fingrar ska hitta in till oss i värmen <3.