Till kassan
warning
star
MISSA INTE VÅRA BÄSTSÄLJANDE BRODERIER
SHOPPA NU
Hesselgren
Produktinfo
Hesselgren

Detta bonadsmönster är döpt efter Kerstin Hesselgren (1872-1962).

År 1921 blev Kerstin Hesselgren tillsammans med Elisabeth Tamm våra första kvinnor i Svenska riksdagen. Kerstin tillhörde i riksdagen Liberala samlingspartiet, och väckte stor uppmärksamhet när hon förde upp nya frågor på riksdagens bord. Frågor som utbildning för kvinnor, kvinnors rätt till statliga tjänster - och med lika lön som män, tillåtelse av sexualupplysning och preventivmedel samt straffsänkning för abort. Kerstin Hesselgren var en pionjär i arbetet för jämställdhet i Sverige!

Blåklinten är sedan år 1908 Östergötlands landskapsblomma, och blev en symbol för rösträttsrörelsen som startade i landskapet. Senare blev blåklinten symbol för Folkpartiet Liberalerna - och det är med dem som blomman är starkast förknippad med idag.

Detta broderimönster är en del av Svarta Fårets kollektion.

Tips om du broderar själv - läs vår broderiguide.

Köp detta broderi som ett DIY broderikit eller som en nedladdningsbart broderimönster. Du kan också personalisera broderiet och exv. skriva din egen text, eller välja ett helt annat mönster i vårt Designverktyg!

Tillgängliga produkttyper:

Broderikit

Broderikit med aidaväv, garn, nål, mönster och instruktioner! Obs. Ram ej inkluderat.

DIY-kit med vattenlöslig stramalj

Brodera på vad som helst! Du får med Vattenlöslig stramalj, garn, nål, mönster och instruktioner. Obs. Sybåge/ram ej inkluderat.

Broderimönster som PDF

Mönster och instruktioner skickas till din epost efter köp!

Om ditt köp

Leveranstid inom 1-3 arbetsdagar (digitala produkter skickas direkt till din e-post).Läs våra fullständiga köpvillkor här.

Undrar du något?Kolla in vår FAQ eller kontakta oss påsupport@folklorecompany.com

Andra köpte också