Till kassan
warning
star
MISSA INTE VÅRA BÄSTSÄLJANDE BRODERIER
SHOPPA NU
Moraeus
Produktinfo
Moraeus

En bonadsram som andas allmoge och kurbits - som för tankarna till Dalarna.

Musikern och programledaren Kalle Moraeus är född i Orsa. Han har under de senaste åren blivit en av våra mest folkkkära underhållare, och inofficiell ambassadör för landskapet. Innan han blev känd för de breda massorna genom arbeten med Orsa Spelmän och BAO, var han anställd vid Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm. Vad många inte vet är att han år 1984 blev svensk mästare i luftgitarr. Att namnge ett dalainspirerat bonadsmönster efter Kalle kändes som en självklarhet för oss!

Kurbitsmåleriet uppstod i Leksand och Mora runt 1780-talet. Konsten karakteriseras av fantasiväxter med stora blom-och bladknippen, där just de pumpaliknande dekorationer som ingår i mönstren har gett namn till stilen. Namnet kurbits kommer från latinets cucurbita och tyskans Kürbis, vilket betyder just pumpa.

Detta broderimönster är en del av Svarta Fårets kollektion.

Tips om du broderar själv - läs vår broderiguide.

Köp detta broderi som ett DIY broderikit eller som en nedladdningsbart broderimönster. Du kan också personalisera broderiet och exv. skriva din egen text, eller välja ett helt annat mönster i vårt Designverktyg!

Tillgängliga produkttyper:

Broderikit

Broderikit med aidaväv, garn, nål, mönster och instruktioner! Obs. Ram ej inkluderat.

DIY-kit med vattenlöslig stramalj

Brodera på vad som helst! Du får med Vattenlöslig stramalj, garn, nål, mönster och instruktioner. Obs. Sybåge/ram ej inkluderat.

Broderimönster som PDF

Mönster och instruktioner skickas till din epost efter köp!

Om ditt köp

Leveranstid inom 1-3 arbetsdagar (digitala produkter skickas direkt till din e-post).Läs våra fullständiga köpvillkor här.

Undrar du något?Kolla in vår FAQ eller kontakta oss påsupport@folklorecompany.com

Andra köpte också