The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

Broderade bröllopsgåvor

Skapa den mest unika och fantasifulla bröllopsgåvan av alla! Brodera en personlig bröllopspresent i korsstygn där du lägger till egen bröllopsdag och namn. Välj bland våra fina korsstygnsmönster med hjärtan, rosor samt slingrande blomster och personalisera designen i vårt Designverktyg. En vacker broderad tavla blir ett bröllopsminne som brudparet kommer hålla kärt för alltid! Som alternativ kan du klicka hem ditt korsstygnsmönster som nedladdningsbar PDF, eller brodera ditt mönster med vattenlöslig stramalj. Med stramalj kan du brodera på vilket tyg som helst; skapa en vacker och personlig bröllopskudde, linneduk eller kökshanddukar att ge bort i gåva.

Personalisera eller köp direkt!

Broderier som bröllopspresent

Broderade bröllopsgåvor är en gammal sed och det var vanligt att ge bort broderade presenter såsom bröllopskuddar med vackra korsstygnsmönster, eller andra broderade gåvor som till exempel en handgjord brudpall med klädsel i yllebroderi. Det finns än idag broderade bröllopskuddar som bevarats sedan 1700- och 1800-talet! Som kärleksgåva mellan makarna var det på den tiden vanligt att ge varandra små presenter som broderade hängslen, handskar och armband. Dessa pryddes oftas av hjärtan, rosor och andra blommor. Mängden broderade textilier i ett hem visade hur bra ställt det gifta paret hade det – ju mer broderier desto bättre! Vilka idéer ger inte det till en unik och personlig morgongåva till dagens bröllop, eller hur!? 

Broderiteknik och nationalromantik

I början på 1900-talet kom moderna broderitekniker till Sverige som blev populära. Dessa tekniker bestod av naturmönster av vilda svenska blommor och växter; man gick helt enkelt ut runt husknuten för att få inspiration till sina korsstygnsmönster. Det var vanligt att man broderade det man såg som till exempel tallkvistar, maskrosor och ängsblommor. Dessa mönster gick hand i hand med de nationalromantiska idealen som dominerade då, som ville hylla naturen och landsbygden. Klara färger i grönt och rött var i fokus - främst olika nyanser av grönt, för att hylla växtligheten och naturen.