The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

Broderi för Internationella kvinnodagen

Kvinnors rättigheter och därmed Internationella Kvinnodagen är något som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är ett kvinnoägt företag i en värld där kvinnligt företagande är väldigt underrepresenterat, för att inte tala om hur lite riskkapital som går till bolag med kvinnliga grundare (bara 1%!). Vi gör vad vi kan för att sprida budskap om att det är en självklarhet att kvinnor kan och det har blivit lite av en tradition att ta fram speciella kreationer och kampanjer till Internationella kvinnodagen. Vi hoppas du gillar det!

Kvinnodagen och historia

Internationella kvinnodagen infaller den 8 mars över hela världen och uppmärksammar ojämställdhet, kvinnors situation och kvinnors kamp för att få delta i samhället på samma villkor som män. Kvinnodagen började ta sin form redan i början av 1900-talet, och år 1910 stiftades en kvinnodag för att hedra kvinnorörelsen. Det var inför första världskriget, som en del av fredsrörelsen, kvinnor började att samlas på just 8 mars, för att protestera mot kriget och uttrycka solidaritet mot sina medsystrar.

Brodera för GRL POWER

Vi har flera coola och härliga korsstygnsmönster som passar dig som är med oss, och vill uttrycka ditt stöd för kvinnor i samhället! Brodera en tavla med feministiska budskap, med budskap om jämställdhet och GRL POWER! Vi har också DIY-kit där du kan brodera ditt korsstygnsmönster på en tygväska, som pepp och påminnelse åt andra. Brodera för jämställdhet och en kvinnlig framtid; tillsammans är vi starka! Ett tips från oss är att genom att beställa mönster ”female variety” får du en möjlighet att skänka 10% till bröstcancerfonden.  Finns även som DIY-kit för tygpåse där du syr fast mönstret med hjälp av vattenlöslig korsstygnsplast / stramalj.