The Folklore Company Logo
Bästsäljande broderikit: Mumin
9 underbara broderikit
SHOPPA KOLLEKTIONEN

Emma Congdon

www.emmacongdon.com

Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Emma Congdon som en av våra designers!

Emma Congdon är en frilansande grafisk designer från London med många strängar på sin lyra! Som frilansande designer jobbar Emma med en variation av uppdrag, allt från att skapa korsstygnsmönster till att designa reklamkampanjer för stora världsomspännande företag, så som Colgate och Baileys.

Emmas intresse för hantverk och broderi väcktes av hennes morföräldrar, som lärde henne att sy och uppmuntrade henne att utvecklas inom handarbete. Med en fot i traditionen försöker Emma idag genom sina designer, vidareutveckla och modernisera utbudet av broderimönster.

Precis som för The Folklore Company, började Emmas bana inom broderi med att hon ville ha något broderat på väggen hemma – men fann inte något som passade hennes stil. Hon tog då saken i egna händer och designade sitt eget mönster, som tack vare hennes konstnärliga talang blev ett lyckokast. I takt med att Emmas intresse för mönsterdesign växte och fler broderimönster skapades, ökade även uppmärksamheten och erkännandet från omvärlden. Till slut var det omöjligt att inte ta steget fullt ut och syssla med grafisk design på heltid, och sedan 2012 har Emma frilansat från sin bas i London.

Emmas stil är rolig, vågad men med en nostalgisk touch. Med hennes moderna korsstygnsdesign, har hon gjort korsstygn mer tillgängligt och även lyckats locka den publik som är mer intresserad av samtida konsthantverk. Kolla in fler av hennes mönster på hennes hemsida: www.emmacongdon.com.

Vi hoppas att du kommer gilla det hon tagit fram för oss!

Emma Congdons broderimönster