Leverans 2-3 arbetsdagar favorite Fri frakt över 600 SEK
Till kassan
warning
star
JUST NU: Joina The Folklore Treats och få 10% rabatt!
Tips, trix, kampanjer och spännande nyheter direkt på mailen

FAQ


Säljer ni bara färdigdesignade broderikit?

Vi säljer mycket mer än bara färdigdesignade kit! Det vi helst vill att du upptäcker på vår hemsida är vår designeditor, där du själv kan designa ditt mönster - bästa verktyget för den som vill pyssla! In och börja lek runt i designverktyget nu!


Jag har beställt mitt mönster som PDF, men det har inte kommit - vad gör jag?

Ajdå, det var inte bra - du ska få det inom några minuter på din mail efter att du lagt din beställning. Men det är snabbt åtgärdat! Såhär:

Efter att du lagt din order får du 2 mail från oss:

1. Orderbekräftelse med kvitto

2. Ett mail med länk till ditt mönster.

Dessa 2 mail får du från oss oavsett vilken typ av mönster du beställt; PDF, DIY-kit eller färdigbroderad. För dig med PDF hämtar du hem ditt mönster genom att följa länken i mail nr 2. Om du inte fått något av ovanstående mail - kontakta oss på info@folklorecompany.com så hjälper vi dig.

Broderigarnet i mitt DIY-kit har tagit slut. Kan ni skicka mer?  

Absolut, vi skickar nytt garn kostnadsfritt. Broderigarnet som skickas är beräknat att räcka gott och väl till broderimönstret, men beroende på hur man broderar (mönster och teknik) går det åt olika. Alla broderar olika och ibland går det åt mer garn. Skicka ett mail till info@folklorecompany.com om du behöver mer garn så skickar vi det som behövs.

Vad ingår i ett DIY-kit?

Allt du behöver för att brodera ditt mönster: nål, garn, tyg och instruktioner. Ram ingår inte, men du kan välja till det från vår sida med tillbehör


Jag är nybörjare. Hur broderar man korsstygn?

Det är inte så svårt som det kan verka, utan lätt - alla klarar det! Du kan läsa en utförlig beskrivning med text och bild av hur man gör här. Hos oss kan du lätt anpassa din design efter din förmåga, och om du är nybörjare rekommenderar vi då broderimönster med få färger samt små ytor att brodera. Oavsett om du designar ditt mönster själv eller väljer bland våra färdigdesignade kit, så följer instruktioner med om hur man broderar korsstygn.

 

Hur gör jag för att designa mitt eget personliga broderimönster?

Du går in i vårt designverktyg där du designar ditt mönster genom att följa instruktionerna på varje flik. Du ser flikarna överst i verktyget, med rubrikerna MÖNSTER / FÄRG /TEXT / TEXTSTIL /BESTÄLL.  

Tveka inte på att höra av dig med frågor eller funderingar, så hjälper vi dig med de steg du behöver.


Hur kan jag få mitt broderimönster?

Du kan välja att få det som PDF, som ett komplett DIY-kit som inkluderar nål, garn, tyg och instruktioner eller som färdigbroderat.


Är broderimönstret ritat på aidaväven?

Nej, det är den inte. Du broderar och “räknar” själv fram ditt mönster med hjälp av våra instruktioner som alltid medföljer. För att läsa mer i detalj om hur det går till, läs mer här.


Hur lång tid tar det innan jag får min order?

Vi packar ihop och skickar din order inom 1-2 arbetsdagar, så beroende på posthanteringen skall du ha ditt paket inom 4 dagar (inom Sverige).

Måste jag ha en sybåge för att brodera korsstygnsmönster?

Nej, det måste man inte. Dock kan det förenkla själva hanteringen av aidaväven och ge stabilitet när man broderar.


Måste jag brodera på AIDA-väv?

Nej, det måste du inte. Med hjälp av vattenlöslig stramalj / ”Soluble canvas” kan du brodera på nästan vad som helst, till exempel en tygpåse (tote bag), ett klädesplagg eller varför inte på papper? Det är bara fantasin som sätter stopp.  

Du hittar vattenlöslig stramalj - “Soluble Canvas” - här.

Vilket typ av broderigarn får jag med i min beställning?

Vi använder DMC Mouliné bomullsgarn (“Stranded cotton”) då detta är av hög kvalitet och erbjuder många fina färger och nyanser. Broderigarnet består av 6 delbara trådar så att man kan anpassa tjockleken på sina stygn efter smak. Garndockor går att köpa styckvis i vår webshop. 

Kan jag beställa färdigbroderade motiv?

Vi erbjuder färdiga maskinbroderier som ett alternativ när du designar ditt korsstygnsmönster. Mönstret broderas på vitt ekologiskt bomullstyg på maskin i vårt lager, och vi skickar det från oss inom 1-2 arbetsdagar.


Finns det olika broderistygn och sömsätt?

Idag erbjuder vi korsstygn, men i framtiden kommer vi att erbjuda flera sömsätt som ex. raksöm. Följ oss i vårt nyhetsbrev och sociala medier för uppdateringar och nyheter.


Hur sätter jag upp min bonad för broderi?

Det finns många olika sätt. Du kan rama in det med hjälp av en vanlig fotoram, du kan välja att behålla eller ta bort glasskivan beroende på vad du tycker ser bäst ut. Du kan även fålla bonaden med ett kantband eller ett allmogeband. Eller varför inte låta broderiet sitta i en sybåge på väggen? Sybågar hittar du här.

En guide om hur du kan montera ditt broderi hittar du här.

För mer inspiration om hur du kan göra, besök vårt Instagramkonto samt inspirationssida för idéer!


Hur tvättar och tar jag hand om mitt broderi?

Broderiet bör tvättas enskilt i svalt vatten. En mer genomgående guide hittar du här.Jag är textillärare och tror att ert digitala designverktyg skulle passa mina elever i textilslöjden. Hur kan jag gå tillväga?

Vår vision med företaget är att göra handarbete mer tillgängligt och få fler att upptäcka det, så vi tycker det är jätteroligt att inspirera yngre till att brodera. Nu när det finns nya krav på digital kompetens i många skolämnen, har vi en lösning som kan hjälpa just textillärare och textilslöjdselever i detta ämne. Skicka ett mail till sofia@folklorecompany.com så berättar vi mer om hur vi arbetar med detta.


Kan jag betala med Swish?

Tyvärr inte. Än så länge har vi möjlighet att ta betalt via Klarna Checkout (faktura, del- eller direktbetalning), kortbetalning eller Paypal.Jag ångrar mitt köp, kan jag lämna tillbaka mitt broderi?

Kit skapade i vårt designverktyg kan inte lämnas tillbaka då produkten är skräddarsydd av dig och därmed unik. Ångrar du ett köp av sybehör eller färdesignade kit löser vi det. Skicka ett mail till info@folklorecompany.com så tar vi det därifrån.


Finns det fördelar med signa upp på ert nyhetsbrev?

Utöver inspiration och guider, är du som prenumerant nyheter och erbjudanden först av alla! Ibland har vi även give-aways som du inte vill missa. Signa up här.

Inspirerande broderi

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tips och trix och spännande nyheter