The Folklore Company Logo
NYHET: Tjäna poäng för köp och engagemang!
Kör igång!FRÅN HÄLSINGLAND TILL VÄRLDEN

Det började med en dröm om hantverksprydda väggar i storstadslyan i Göteborg. En strävan efter att inkorporera Hälsinge-tradition och popkultur. Men när Sofia Magnusson inte hittade vad hon ville ha bestämde hon sig för att skapa det själv. Trots att Sofia varken hade den tekniska kunskapen eller den entreprenöriella erfarenheten skapade hon ett världsunikt femme tech-bolag som banar vägen för hela pysselbranschen. Och väggarna, ja, de fick hon till slut prydda med allehanda broderier med en synnerligen modern touch. 


“Med rötterna i Hälsingland har jag vuxit upp i miljöer där handarbete och hantverk varit ständigt närvarande. Var och varannan stugvägg pryds av broderier. Så vad skulle inte symbolisera mig och mitt arv bättre än att pryda min storstadslägenhet med en bit folktradition? Problemen började när jag bestämde mig för att skapa ett broderi med en något modernare touch, med text av Neil Young istället för "Hem ljuva hem", vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag märkte snabbt att det fanns potential här, att det var något som saknades på marknaden - och så vips var ett frö till The Folklore Company sått.”


Sofia Magnusson, grundare och VD

TIDLÖSA TILLÅTANDE SPÄNSTIGA

The Folklore Company är inte bara ett bolag som sätter stort pris på svensk hantverkstradition, det värderar humor, spänstighet och modernitet nästan lika högt - vilket uppskattas av företagets kunder.

“Bland våra beställningar från kunder är det inte sällan man hittar ekivoka texter, mörka, ironiska undermeningar och väldigt roliga citat. Det är förmodligen det roligaste jobbet man kan ha, för man skrattar så mycket och ofta åt vad som skapas i vårt Designverktyg. Våra kunder är så jäkla smarta, roliga och fantastiska. Dom har fattat grejen helt.”

Företaget är idag starkt etablerat på den svenska marknaden och kundbasen är stor. Och nu blickar Sofia ut mot bredare horisonter och ser företaget växa även utomlands. “Vi har redan kunder som beställer från USA, Australien och Sydafrika. Och utan att vi ens försökt nå dom. Det är så häftigt! Så det finns helt klart mer potential! Tänkt vad coolt egentligen. För bara några år sedan satt jag där i min lägenhet och ville ha ett Neil Young-citat på en Hälsinge-bonad. Nu sitter det folk och har samma tankar i världens alla hörn - och vi har gjort det möjligt för dom att få det!”  


SPANA IN NÅGRA AV VÅRA UTVALDA BRODERIER